Застраховател може да отнесе 1 милиард долара заради 11 септември


Мария Генчева | сеп 12, 2012 | Коментари 0 Американска застрахователна компания може да бъде неприятно изненадана от искове за 1 милиард долара, свързани с атентатите от 11 септември 2001 година, съобщава в. „Бостън хералд”. Собствениците на съборения Световен търговски център са завели дело срещу компанията „Маспорт”, оператор на летище „Логан” в Масачузетс, откъдето са […]

Американска застрахователна компания може да бъде неприятно изненадана от искове за 1 милиард долара, свързани с атентатите от 11 септември 2001 година, съобщава в. „Бостън хералд”.

Собствениците на съборения Световен търговски център са завели дело срещу компанията „Маспорт”, оператор на летище „Логан” в Масачузетс, откъдето са излетели отвлечените самолети, както и към авиокомпаниите „Юнайтед еърлайнс” и „Американ еърлайнс”. Компанията възнамерява да търси от близо 3 милиарда долара. Според собствениците на Световния търговски център летището и двете авиокомпании са една от причините за осъществяването на атаките, тъй като са допуснали терористи на борда със слабите си мерки за сигурност.

„Маспорт” обаче обяви, че е застрахована срещу подобни дела. Покритието е в размер на 500 милиона долара за застрахователно събитие и се осигурява от компанията Ace Property and Casualty Insurance. „Маспорт” се зарича, че няма да плати и пени извън тази сума, а според американското законодателство не могат да бъдат завеждани дела, свързани с 11 септември, за незастраховани рискове. Разходите за застрахователя обаче могат да набъбнад двойно до 1 милиард долара, предупреждават експерти. Това ще стане, ако съдът реши, че катастрофите в двете кули на Световния търговски център са две отделни застрахователни събития, а не едно.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Коментирай