Zurich Insurance отписа $ 550 млн. от печалбата си


Мария Генчева | окт 17, 2012 | Коментари 0 Швейцарската застрахователна компания Zurich Insurance Group е била принудена да отпише 550 милиона долара от печалбата си за третото тримесечие заради стари задължения на германското й подразделение. Става въпрос за плащания по изтекли полици и забавени плащания за покупки на нови бизнеси. В много случаи исковете […]

Швейцарската застрахователна компания Zurich Insurance Group е била принудена да отпише 550 милиона долара от печалбата си за третото тримесечие заради стари задължения на германското й подразделение.

Става въпрос за плащания по изтекли полици и забавени плащания за покупки на нови бизнеси. В много случаи исковете по застраховки, свързани с продължително заболяване или медицинска небрежност, са подавани след като периодът на полицата изтече, като това може да стане години по-късно. Практика е застрахователите да заделят резерви за подобни искове, но германското крило на Zurich Insurance не е заделило достатъчно средства и те трябва да бъдат приспаднати от печалбата. Компанията е трябвало да отпише от печалбата си и суми, предназначени за извършване на отложени плащания при покупка на бизнеси.

Извънредните плащания са неприятни за компанията, но въпреки това не се очаква да повлияят върху цялостното й представяне и дивидентите, които ще бъдат изплатени, уточниха от Zurich Insurance.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай