Yahoo си взе още един шеф от Google


Мария Генчева | окт 16, 2012 | Коментари 0 Още един служител на Google преминава в ръководството на Yahoo, съобщават американски медии. 47-годишният Енрик де Кастро става главен оперативен директор на компанията. Само преди месеци – през юли т.г., за изпълнителен директор на Yahoo бе назначена Мариса Майър, един от първите служители на Google. Де […]

Още един служител на Google преминава в ръководството на , съобщават американски медии.

47-годишният Енрик де Кастро става главен оперативен директор на компанията. Само преди месеци – през юли т.г., за изпълнителен директор на Yahoo бе назначена Мариса Майър, един от първите на Google. Де Кастро се е занимавал с отношенията с бизнес партньорите в Google, а в Yahoo ще наблюдава продажбите, ежедневните операции, връзките с медиите и бизнес развитието.

„Неговият оперативен опит в интернет рекламата и доказаният му успех в работата го правят идеален за нас”, каза Майър по повод назначението. Новата шефка на Yahoo има тежката задача да възстанови компанията, която е в тежко финансово положение. Заради проблемите си компанията смени няколко началници през последните години.

„Благодарни сме на Енрик за приноса му към Google и му желаем всичко хубаво на новата длъжност”, е коментарът на Google.

Заплатата на Де Кастро ще е 600 000 долара на година с възможност на бонус до 90 % от нея. Освен това той ще получи акции с ограничение за продажба за 18 милиона долара и възможност за придобиване на още толкова акции, според успеха на работата му. Де Кастро ще се присъедини към екипа на компанията в края на януари и ще получи начален бонус от 1 милион долара.

Публикувано в : Бизнес новиниИнтересноФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай