Volvo пуска автомобил, който се паркира сам – Expert.bg


Автомобилната компания Volvo е разработила проект за самопаркиращ се автомобил, съобщи БГНЕС. Системата намества колата в свободното за паркиране място дори без шофьорът да е вътре в купето. Единственото, което той трябва да стори, е да изпрати сигнал по смартфона си. Същото е и когато автомобилът трябва да излезе от мястото за паркиране. Системата се […]

Автомобилната компания Volvo е разработила проект за самопаркиращ се автомобил, съобщи БГНЕС. Системата намества колата в свободното за паркиране място дори без шофьорът да е вътре в купето. Единственото, което той трябва да стори, е да изпрати сигнал по смартфона си. Същото е и когато автомобилът трябва да излезе от мястото за паркиране.

Системата се управлява от специални датчици и сензори, така че да бъде избегнато стълкновение с пешеходци и други автомобили. Първият сериен модел на Volvo, оборудван с нея, ще бъде кросоувърът XC90, който излиза на пазара в края на 2014 г.

Volvo готви и още по-мащабна автомобилна революция. До 2020 г. всички нови модели на компанията ще бъдат оборудвани с многофункционален автопилот, позволяващ на колата да се движи и извършва всякакви маневри без участието на водача.


автомобил – Google News

Отбелязано с:  

Коментирай