Toyota показа своя WRC автомобил – Automedia.bg


Спортното подразделение Toyota Motorsport GmbH (TMG) официално показа рали-варианта на хечбека Yaris, с който японският производител догодина ще се завърне в световния рали-шампионат WRC. Състезателният Yaris ще дебютира като „нулев автомобил” на рали „Германия”, което стартира на 24 ноември. Така се нарича колата, която преминава през етапите непосредствено преди стартирането на участниците и нейната задача […]

Спортното подразделение Toyota Motorsport GmbH (TMG) официално показа рали-варианта на хечбека Yaris, с който японският производител догодина ще се завърне в световния рали-шампионат WRC.
Toyota показа своя WRC автомобил
Състезателният Yaris ще дебютира като „нулев автомобил” на рали „Германия”, което стартира на 24 ноември. Така се нарича колата, която преминава през етапите непосредствено преди стартирането на участниците и нейната задача е да провери безопасността на трасето. Зад волана на автомобила ще бъде германката Изолда Хилдебранд, а неин навигатор ще е един от шефовете на TMG Хари Хосбах.
Toyota показа своя WRC автомобил
Рали-версията Toyota Yaris е подготвена за участие в група R1A, в която се допускат автомобили с обем на двигателя до 1.4-литра. Хечбекът разполага с мотор с обем 1.33 литра, модернизирана скоростна кутия, нова изпускателна система, състезателно окачване, каркас за безопасност, състезателни седалки в купето, а същота така и специално защитени при удар резервоар и горивна система.
Toyota показа своя WRC автомобил
Очаква се автомобилът официално да получи хомологация от Международната автомобилна федерация (FIA) до края на годината. Стойността на този Yaris е 22 500 евро, като според представители на TMG за него вече има няколко поръчки.
Toyota показа своя WRC автомобил


автомобил – Google News

Отбелязано с:  

Коментирай