Solvency II остава за 2016 година


Мария Генчева | окт 18, 2012 | Коментари 0 Новите правила за капиталовите резерви за европейските застрахователи, които са част от директивата Solvency II, вероятно ще влязат в сила едва през 2016 година, а не на 1 януари 2014 г., както е по план, призна шефът на европейския застрахователен регулатор EIOPA Габриел Бернардино. „В най-добрия […]

Новите за капиталовите резерви за европейските , които са част от директивата , вероятно ще влязат в сила едва през 2016 година, а не на 1 януари 2014 г., както е по план, призна шефът на европейския застрахователен регулатор EIOPA Габриел Бернардино.

„В най-добрия сценарий Solvency II ще започне да се прилага или през 2015 г., или през 2016 г.”, казва Бернардино в интервю за американски вестник. Той посочва, че датата зависи от продължителността на правните и политическите процеси, свързани с подготвянето и приемането на правилата. „В крайна сметка, вероятно ще стане през 2016 г., но предстои да разберем”, посочва Бернардино.

Проектът се бави от години, тъй като има неразбирателство за новата регулация между Европейската комисия, Европарламента и страните членки. Заради неяснотите много застрахователни компании нямат готовност да приложат новата регулация. Големите застрахователи като Allianz, Axa и Generali се смятат за сравнително добре подготвени, за разлика от по-малките компании. Част от застрахователите искат въвеждането на правилата да бъде отложено, за да могат да бъдат тествани. Като цяло повечето компании се страхуват, че новите правила ще увеличат изискваните от тях капиталови резерви и ще ги направят по-малко конкурентни.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай