Munich Re увеличава инвестициите в недвижими имоти


Мария Генчева | окт 09, 2012 | Коментари 0 Най-големият световен презастраховател Muncih Re ще инвестира повече в недвижими имоти занапред, заради очакваната добра доходност и появилата се пазарна ниша, след като банките ограничиха кредитирането на подобни проекти, съобщават американски медии. От отдела за управление на активите в презастрахователната компания обявиха, че ще увеличат финансирането […]

Най-големият световен презастраховател Muncih Re ще повече в недвижими имоти занапред, заради очакваната добра доходност и появилата се пазарна ниша, след като банките ограничиха кредитирането на подобни проекти, съобщават американски медии.

От отдела за управление на активите в презастрахователната компания обявиха, че ще увеличат финансирането както за конкретни проекти, така и за инвестиционни фондове за управление на недвижими имоти. Целта е компанията да проучи нови възможности да осигурява на клиентите си нискорискова дългосрочна възвръщаемост на инвестициите им.

КомпаниятаMEAG, управляваща активите на Munich Re, обяви, че планира да увеличи инвестициите в недвижими имоти с 20 % през следващите 2-3 години. Очаква се да се появят много нови възможности, тъй като европейските банки намаляват финансирането на подобни проекти заради по-строгите регулации в техния сектор. Към момента от 226 милиарда евро активи, управлявани от MEAG, 4 % са инвестирани в недвижими имоти. 250 млн. евро пък са инвестициите в инвестиционни фондове за недвижими имоти.

MEAG планира да инвестира предимно в специализирани търговски центрове в региони, които на пръв поглед не се смятат за много привлекателни, но могат да донесат възвръщаемост до 7 %. Друга добра възможност са логистичните центрове и пристанищата, както и летищата. Жилищните имоти са обект на огромен интерес в момента и са прекалено скъпи, а офис сградите не са достатъчно рентабилни, обясняват от компанията. Инвестиционните фондове също са много привлекателни, тъй като осигуряват добра прозрачност и диверсифицирани портфейли от инвестиции.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Коментирай