Munich Re съкращава 600 души за 3 години


Мария Генчева | окт 15, 2012 | Коментари 0 Около 600 души ще бъдат съкратени в продължение на три години от застрахователната компания Ergo Versicherungsgruppe, подразделение на презастрахователя Munich Re, съобщиха от Ergo. Съкращенията ще обхванат отделите, които не работят директно с клиенти. Предвижда се през 2013 година да бъдат съкратени 200 души, и по […]

Около 600 души ще бъдат съкратени в продължение на три години от застрахователната компания Ergo Versicherungsgruppe, подразделение на презастрахователя , съобщиха от Ergo.

Съкращенията ще обхванат отделите, които не работят директно с клиенти. Предвижда се през 2013 година да бъдат съкратени 200 души, и по още толкова през 2014 и 2015 година. Причината  са очакванията за слаб растеж в застрахователния сектор. Докато съкращенията за 2013 г. са сигурни, обаче, тези за следващите 2 години все още са под въпрос.

Тези са в допълнение на премахването на още 1350 работни места в маркетинга и отдела по продажби на компанията, които бяха обявени през юли. В момента ръководството на Ergo преговаря със синдикатите как да бъдат осъществени реорганизациите, така че щетите за служителите да са минимални.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай