Kia произведе едномилионния автомобил в Джорджия – Инвестор.БГ


Снимка: Kia Kia отбеляза едномилионния произведен автомобил в завода на компанията в Джорджия, САЩ. Това е снежнобяло Sorento, което ще замине за едно от 765-те дилърски представителства на марката в Америка. С инвестиция от 1 млрд. щатски долара, серийното производство на Sorento стартира в Джорджия на 16 ноември 2009 г. Заедно с местните доставчици, производствената […]

Kia произведе едномилионния автомобил в Джорджия

Снимка: Kia

Kia отбеляза едномилионния произведен автомобил в завода на компанията в Джорджия, САЩ. Това е снежнобяло Sorento, което ще замине за едно от 765-те дилърски представителства на марката в Америка.

С инвестиция от 1 млрд. щатски долара, серийното производство на Sorento стартира в Джорджия на 16 ноември 2009 г. Заедно с местните доставчици, производствената база осигурява над 11 000 работни места в Уест Пойнт и прилежащия регион. С резултат от 100 млн. долара през 2012 г., капацитетът на базата се увеличи до 360 000 автомобила годишно. През 2011 г. в завода стартира производството на луксозната лимузина Optima, която се превърна в бестселър на марката за 19 поредни месеца.

Още по темата

„Производството на 1 млн. превозни средства в рамките на 4 години е огромно постижение и повод за гордост на екипа ни от над 3 000 човека,” коментира Биинг Мо Ан, президент и изпълнителен директор на Kia Motors Америка. „Хората, които работят тук са сърцето и душата на компанията. Тяхната усърдна работа и ангажимент към високо качество са основната причина за безпрецедентния ръст в продажбите на марката и увеличен пазарен дял през последните няколко години в Америка.” 

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg
 

По статията работиха: Драгомир Попов, редактор Петър Нейков

Нужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!


автомобил – Google News

Коментирай