ING продава британския си бизнес с 260 млн. евро загуба


Мария Генчева | окт 09, 2012 | Коментари 0 Холандската финансова група ING ще продаде британския си бизнес на банката Barclays на загуба в опит да се освободи от губещите си активи, съобщиха британски медии. Barclays ще купи банката ING DirectUK, която в последните години работи на загуба. По този начин Barclays ще спечели 1,5 […]

Холандската финансова група ще продаде британския си на банката Barclays на загуба в опит да се освободи от губещите си активи, съобщиха британски медии.

Barclays ще купи банката ING DirectUK, която в последните години работи на загуба. По този начин Barclays ще спечели 1,5 милиона нови клиенти, а в редиците й ще преминат 750 нови служители. ING DirectUK държи депозити за 10,9 милиарда британски лири, а в активите й са вписани ипотеки за 5,6 милиарда лири.

Холандската група оповести намерението си да излезе от британския пазар през август в рамките на програмата си за реформиране и възстановяване след финансовата криза от 2008 година. ING разпродава активи, за да събере пари да изплати спасителния заем на холандското правителство, отпуснат през 2008 година.

Цена на продажбата не се посочва, но след нея ING ще отчете 260 милиона евро загуба. Тя отчасти се дължи на споразумението ING да продаде на Barclays ипотеките си с цена 3 % по-ниска от тази, на която са вписани в счетоводните й книги.

По-рано, в началото на тази година, ING продаде и бизнеса си в САЩ на компанията за кредитни карти Capital One.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай