IBM забрани „секретарката“ на Apple


Мария Генчева | май 28, 2012 | Коментари 0 Технологичният гигант IBM е забранил на служителите си да използват в офиса гласовия асистент Siri, вграден в последния iPhone, съобщи Си Ен Ен. От компанията се тревожат, че програмата може да записва и складира информацията, подавана от потребителите, включително секретни данни за IBM. Официално не е […]

Технологичният гигант IBM е забранил на служителите си да използват в офиса гласовия асистент Siri, вграден в последния iPhone, съобщи Си Ен Ен. От компанията се тревожат, че програмата може да записва и складира информацията, подавана от потребителите, включително секретни данни за IBM.

Официално не е ясно какво точно се случва с всички гласови команди, включително въпроси, теми и думи за търене, които потребителите подават към Siri. В лизензионното споразумение за iPhone обаче се посочва, че всички тези съобщения се прехвърлят към Apple, за да бъдат преобразувани в текст и така да бъдат обработени. От уточняват, че това е необходимо и за усъвършенстване на работата на Siri. Така, ако служителите на IBM решат да питат асистента за нещо, свързано с работата си, то може да бъде записано и съхранявано. Siri позволява и писане под диктовка на имейли, което на теория би означавало, че може да има достъп до конфиденциални имейли на IBM. Затова и от компанията са разрешили на служителите си да носят и използват телефона iPhone на работа, но не и Siri.

Публикувано в : Бизнес новиниИнтересно

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Отбелязано с:  

Коментирай