Generali надмина очакванията за печалба


Мария Генчева | авг 02, 2012 | Коментари 0 Италианският застраховател Generali надмина очакванията на анализаторите за представянето си през първите 6 месеца на годината като обяви нетна печалба от 842 милиона евро, съобщи Ройтерс. Печалбата от 842 милиона евро е за първата половина на 2012 година, на фона на очакванията от 810 милиона евро, […]

Италианският застраховател надмина очакванията на анализаторите за представянето си през първите 6 месеца на годината като обяви нетна от 842 милиона евро, съобщи Ройтерс.

Печалбата от 842 милиона евро е за първата половина на 2012 година, на фона на очакванията от 810 милиона евро, предвидени от 10 водещи анализатори. Това означава ръст от 4,5 % в сравнение със същия период на 2011 г. За второто тримесечие на 2012 г. Generali декларира печалба от 274 милиона евро, което в сравнение със същия период на миналата година е 44,5 % повече.

След съобщаването на новините акциите на компанията поскъпнаха с 1 %.

За доброто финансово представяне допринася най-вече животозастрахователният бизнес на компанията. В същото време приходите в областта на общото застраховане отбелязват спад заради земетресенията, които удариха страната през април и май.

С последните финансови резултати Generali отбелязва ръст на печалбата за пръв път от година и половина. За последно подобно увеличение бе регистрирано за първото тримесечие на 2011 г., а оттогава насам отчетените резултати бяха по-ниски от предходната година. За възстановяването на компанията от кризата се възлагат големи надежди на новия й шеф Марио Греко, който пое поста от 1 август. Греко бе назначен, след като няколко големи инвеститори поискаха оставката на предишния шеф Джовани Перисиното и на практика го изхвърлиха от компанията. Очаква се Греко да обяви нова стратегия за развитие, която според спекулации ще включва продажба на активи и дори увеличение на капитала.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай