EasyJet въвежда фиксирани места


Мария Генчева | сеп 06, 2012 | Коментари 0 Авиокомпания EasyJet слага край на обичайната блъсканица за места в самолетите на евтините компании като въвежда фиксирани места за пътниците си, както при традиционните превозвачи, съобщи в. „Дейли телеграф”. Евтините авиокомпании по принцип не предлагат фиксирани места на пътниците си или ги продават като допълнителна екстра. […]

EasyJet слага край на обичайната блъсканица за места в самолетите на евтините компании като въвежда фиксирани места за пътниците си, както при традиционните превозвачи, съобщи в. „Дейли телеграф”.

Евтините авиокомпании по принцип не предлагат фиксирани места на пътниците си или ги продават като допълнителна екстра. Така при качването на борда се образува блъсканица, тъй като всички искат да са първи и да заемат по-хубавите места.

От ноември т.г. EasyJet слага край на тази политика за всичките си полети. Пътниците ще получават номера на мястото си при регистрацията, като тези, които искат да си го изберат сами, могат да го направят срещу такса от 3 британски лири. За 12 лири могат да си резервират място с допълнително пространство за краката, а 8 лири струва запазването на място в първите редове на самолета.

Новите правила влизат в сила след продължителни тестове по някои дестинации, като 70 % от пътниците одобрили програмата.

Според статистика на EasyJet най-популярното място сред пътниците, пътуващи по кратки дестинации, е 6А, а най-непопулярното – 16В. При дългите полети любимо място на пътниците е 1А, а 19В е най-избягваното. Пътниците като цяло предпочитали места в лявата част на самолета.

Публикувано в : Бизнес новиниИнтересно

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай