Eдин гласоподавател в Добрич е ползвал автомобил на общинатa – Novini.BG (информация за медиите)


Само един гласоподавател в Добрич е ползвал автомобил, осигурен от общината за хора с увреждания, в деня на референдума, предаде БТА. От кметската управа припомнят, че транспортът за хора с тежки заболявания, които искат да стигнат до изборните секции, е безплатен. Обявени са открити телефони, на които избиратели, които са в невъзможност да се придвижат […]

Само един гласоподавател в Добрич е ползвал автомобил, осигурен от общината за хора с увреждания, в деня на референдума, предаде БТА.

От кметската управа припомнят, че транспортът за хора с тежки заболявания, които искат да стигнат до изборните секции, е безплатен. Обявени са открити телефони, на които избиратели, които са в невъзможност да се придвижат сами, могат да направят заявки за превоз.

Специализиран микробус на частен превозвач също транспортира хора с увреждания на цената на билет за градския транспорт.

В Добрич има 16 изборни секции, които са разположени на първите етажи в сгради, които са подходящи за хора с увреждания, посочват от кметската управа.


автомобил – Google News

Коментирай