BMW показа автомобил за велосипедисти – Факти.БГ


Компанията BMW представи интересен концепт, който носи названието Active Tourer Outdoor и е предназначен за хората с активен начин на живот. Автомобилът е решен в новия за марката Gold Race Orange цвят и впечатлява с редица интериорни иновации. Основните акценти са: – Компактни размери, спортен дизайн с разточително предлагане на място в интериора. Гъвкавост на […]

Компанията BMW представи интересен концепт, който носи названието Active Tourer Outdoor и е предназначен за хората с активен начин на живот. Автомобилът е решен в новия за марката Gold Race Orange цвят и впечатлява с редица интериорни иновации.

Основните акценти са:

– Компактни размери, спортен дизайн с разточително предлагане на място в интериора. Гъвкавост на задната част за транспортиране на уреди за спорт и свободното време.

– Монтиран напречно 1.5-литров бензинов двигател и предно задвижване. Задвижваща концепция с Plug-in-Hybrid (PHEV), която съчетава преимуществата на електрическото задвижване и на класическия двигател с вътрешно горене.

– Ексклузивният цвят на каросерията „Gold Race Orange“ подчертава спортното излъчване на BMW Concept Active Tourer Outdoor.

– Лесните за почистване, здрави материали в интериора като кожата „MoonWhite“ и „MoonRock Grey“ не се страхуват от оборудването Outdoor.

– Интегрираната в интериора система за закрепване на два велосипеда, както и другите хитроумни детайли превръщат BMW Concept Active Tourer Outdoor в идеалния партньор за хората, спортуващи активно през свободното време.

Последната новост позволява велосипедите не само да остават чисти и сухи, а и са перфектно защитени срещу кражба и повреди. Когато не се използва, стойката се прибира в страничната стена респективно дъното на багажника, без да отнема от пространството в интериора. Благодарение на това BMW Concept Active Tourer Outdoor е идеално подготвен за множеството транспортни задачи във всекидневието и през свободното време.

Plug-in хибридните автомобили разполагат с пробег над 30 км и по този начин могат да се движат на къси и дълги разстояния, както и в смесен режим особено ефективно. Мощната йон-литиева батерия на BMW Concept Active Tourer Outdoor може да се зарежда от всеки 220 волтов домакински контакт на електропреносната мрежа. С цел повишаване на ефективността на eDrive задвижването двете оси на BMW Concept Active Tourer Outdoor могат да генерират енергия и да я съхраняват в батерията. Изключително модерният 1.5-литров BMW TwinPower Turbo бензинов двигател от новото семейство агрегати на BMW Group EfficientDynamics работи в перфектно взаимодействие със синхронен електромотор. Със системната си мощност от над 140 кВт/190 к.с. комбинацията между двигател с вътрешно горене и електромотор на BMW Concept Active Tourer Outdoor гарантира подчертано спортна динамика при изключително ниски стойности на разхода на гориво и вредните емисии. BMW Concept Active Tourer Outdoor ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 8 сек., а максималната му скорост е около 200 км/ч. Въпреки тези впечатляващи технически характеристики средният разход на гориво е по-нисък от 2.5 л/ 100 км, което отговаря на емисии на СО2 под 60 г/км.


автомобил – Google News

Коментирай