Aviva съкращава 800 служители


Мария Генчева | авг 23, 2012 | Коментари 0 Застрахователната компания Aviva обяви, че ще съкрати 800 работни места във Великобритания в рамките на реорганизацията на компанията, съобщи Блумбърг. „Повечето от служителите ни ще бъдат назначени на постове, малко различаващи се от досегашните. Но около 800 работни места ще бъдат изложени на риск“, съобщи Андрю […]

Застрахователната компания обяви, че ще съкрати 800 работни места във Великобритания в рамките на реорганизацията на компанията, съобщи Блумбърг.

„Повечето от служителите ни ще бъдат назначени на постове, малко различаващи се от досегашните. Но около 800 работни места ще бъдат изложени на риск“, съобщи Андрю Рийд, говорител на компанията.

Aviva съобщила новините на служителите си с оправданието, че това ще направи компанията „по-ефективна и гъвкава“, обясни Рийд. В момента тя има общо 40 800 служители.

В рамките на реорганизацията на компанията се планират и продажби на голяма част от активите й, стана ясно по-рано.

Подобни ще има и в останалите банки и застрахователни компании в Лондон, като се очаква да бъдат съкратени 3000 души само в британската столица.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай