Aviva губи клиенти заради гаф


Мария Генчева | юни 14, 2012 | Коментари 0 Застрахователният гигант Aviva стана обект на нов скандал, след като се оказа че заради пропуск е загубил потенциално множество клиенти във Великобритания и е създал главоболия на много други, съобщи в. „Дейли мейл“. Оказало се, че в онлайн формите за сключване на пенсионни осигуровки, в полето […]

Застрахователният гигант стана обект на нов скандал, след като се оказа че заради пропуск е загубил потенциално множество във Великобритания и е създал главоболия на много други, съобщи в. „Дейли мейл“.

Оказало се, че в онлайн формите за сключване на пенсионни осигуровки, в полето за семейно положение липсвала възможността „гражданско партньорство“, тоест граждански съюз, но без църковен брак. Така на практика хомосексуалните двойки и други клиенти, които нямат църковен брак, не могат да дадат вярна информация за себе си. Те трябва или да посочат, че нямат партньор, което би било обидно за партньора им и би донесло проблеми в бъдеще, или пък да се впишат като женени или омъжени, което пък би било недоказуемо.

Проблемът не би бил сериозен, ако тази графа нямаше отношение на практика към застраховката. Ако например държателят на полицата почине преди да е дошло времето му за пенсия, става трудно да се определи бенефициентът.

След скандала Aviva съобщи, че тези, които са се определили като семейни, няма да имат проблем и партньорът им ще може да получи тяхното наследство макар и без удостоверение за брак, стига да е посочен като партньор. На 31 май пък е била добавена опцията за гражданско партньорство в онлайн формите и такъв проблем за новите клиенти вече не съществува.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Отбелязано с:  

Коментирай