Audi RS 6 Avant – динамичен спортен автомобил за ежедневно ползване – Autocatalog.bg


06.12.2012, ClubS1; снимки: Audi Новото Audi RS 6 Avant е по-леко и по-ефективно от предшественика, като същевременно е с подобрени динамични качества. Ускорението от нула до 100 км/ч се извършва за едва 3,9 секудни, а максималната скорост е 305 км/ч. Двигателят 4.0 TFSI е с мощност от 560 к.с., но изразходва едва 9,8 литра бензин […]

06.12.2012, ClubS1; снимки: Audi Audi RS 6 Avant Audi RS 6 Avant Audi RS 6 Avant Audi RS 6 Avant

Новото Audi RS 6 Avant е по-леко и по-ефективно от предшественика, като същевременно е с подобрени динамични качества. Ускорението от нула до 100 км/ч се извършва за едва 3,9 секудни, а максималната скорост е 305 км/ч. Двигателят 4.0 TFSI е с мощност от 560 к.с., но изразходва едва 9,8 литра бензин на 100 километра.

RS 6 Avant е високо динамичен спортен автомобил за ежедневно ползване. Отговорно за характера и безкомпромисните технологични решения е quattro GmbH, подразделението, което е сто процентова собственост на AUDI AG. С най-високата си мощност RS моделите на компанията увенчават съответната моделна линия, включват технически решения като постоянно задвижване на четирите колела quattro, предлагат изключителна управляемост, имат внушителна осанка и са напълно приложими за ежедневно шофиране.

Мощният битурбо V8 мотор ускорява новото Audi RS 6 Avant от нула до 100 км/ч за най-краткото време в сегмента – 3,9 секунди. В стандартното изпълнение максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. С помощта на опционалния пакет Dynamic тя се увеличава до 280 км/ч, а при пакета Dynamic plus, Audi дръпва юздите на двигателя едва при достигане на скорост от 305 км/ч. На базата на европейския тестови цикъл мощният Avant изразходва средно едва 9,8 литра бензин на 100 км. Между факторите, които имат принос за този нисък разход, са новата стандартна старт-стоп система и авангардният топлинен мениджмънт. Разходът на гориво е намален с 40% с сравнение с този на предишния модел.

4.0 TFSI е съчетан с осемстепенна автоматична трансмисия tiptronic със скъсени времена на смяна на предавките и предлага режими D и S. Водачите могат да превключват предавките и сами, използвайки перата на волана или лоста за избор на режим, който е оформен в уникален RS дизайн.

В сърцето на системата за постоянно задвижване на четирите колела quattro е самоблокиращият диференциал с увеличена степен на блокировка. Маслен охладител има грижата за поддържане на оптималната му температура.

Новият RS 6 Avant е първият RS модел на Audi, който се предлага стандартно със специално адаптирано въздушно окачване. Динамичната настройка на адаптивното въздушно окачване на RS 6 снижава каросерията с 20 милиметра. Системата се комбинира с амортисьорите с променливи параметри, които се управляват на базата на пътната обстановка, стила на шофиране и избраният режим в системата за контрол на пътната динамика Audi drive select. Последната дава възможност на водачът да променя функциите на ключови компоненти на множество нива. Audi предлага също и по-твърдото спортно окачване plus със системата Dynamic Ride Control (DRC) като алтернатива на адаптивното въздушно окачване на RS 6.

Спирачките предлагат безкомпромисни качества. Четирите вътрешно вентилирани диска са с конструкция, имаща за цел намаляване на теглото и външен контур, наподобяващ вълна. Предните дискове са с диаметър от 390 милиметра и са комбинирани с лакирани в черно шестбутални спирачни апарати, като клиентите могат да поръчат и червени апарати. По избор се предлагат и спирачни дискове с композитна структура от въглеродни нишки и керамика с диаметър от 420 милиметра.

Новият Audi RS 6 Avant тежи с около 100 килограма по-малко от своя предшественик. Подобреното съотношение мощност-тегло спомага за още по-добрата управляемост и намаляване на разхода на гориво.

Множество специфични за RS детайли подчертават яркото излъчване на спортния Avant. Най-забележими от тях са матовите алуминиеви апликации върху каросерията, лакираните черни защитни решетки в предната част, броните, арките на калниците и големия спойлер на покрива. В задната част на автомобила дифузьорът и двете големи елипсовидни изпускателни тръби допълват мощната осанка.

Новият Audi RS 6 Avant се предлага със щедро стандартно оборудване, включващо предни светлини xenon plus, задни LED светлини, система за контрол на налягането на гумите, осветявани вложки в праговете и информационна система за водача, специално конфигурирана за този модел. Освен това в оборудването се включва система за паркиране parking system plus, темпомат, тризонова автоматична климатична система, навигационна система MMI navigation plus с MMI touch и аудио уредба на Audi с десет високоговорителя. Допълнителното оборудване включва LED предни светлини с уникален дизайн, предни и задни керамични спирачки, спортен диференциал на задния мост и спортно окачване plus с Dynamic Ride Control (DRC). На разположение на клиентите са динамичните пакети Dynamic package и Dynamic package plus, пакетът Comfort и, на практика, всяка възможност предлагана от гамата на моделната линия. Такива възможности са например head-up дисплея и динамичните системи за асистенция на водача, както и авангардната аудио уредба Bang & Olufsen Advanced Sound System с 15 високоговорителя и мощност от 1200 вата. Bluetooth онлайн телефонът – перфектното допълнение на MMI navigation plus – осигурява уеб-базирани услуги чрез системата за комуникационна свързаност Audi connect.


автомобил – Google News

Коментирай