Apple удари и Google в Германия


Мария Генчева | сеп 14, 2012 | Коментари 0 Компанията Apple спечели нова съдебна победа за патенти, този път срещу Google в Германия, съобщи Би Би Си.Решението касае мобилните телефони с марка Motorola, която е собственост на Google. В операционната система Android, инсталирана на тях, се използва същият ефект на “отскачане назад” за показване на […]

Компанията спечели нова съдебна победа за патенти, този път срещу Google в Германия, съобщи Би Би Си.
Решението касае мобилните с марка Motorola, която е собственост на Google. В операционната система Android, инсталирана на тях, се използва същият ефект на “отскачане назад” за показване на край на екрана, който е патентован от Apple. Този патент бе защитаван от Apple и по време на делото срещу Samsung в САЩ, решението от което отреди изплащане на над 1 милиард долара обезщетение на американската компания.
Ако решението на съда в Германия се потвърди, това може да означава забрана на телефоните Motorola в страната, поне докато не се отстрани копираният ефект. Според експерти Google лесно може да промени софтуера си, тъй като в първоначалната версия на Android сигналът за край на екрана е бил различен от този на Apple и може да бъде върнат този вариант. Но е възможно и преди това Apple да издейства спиране от продажба на всички телефони с плагиатски софтуер и дори унищожаването им.

Публикувано в : Бизнес новиниИнтересно

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай