Apple стана най-скъпата компания на всички времена


Мария Генчева | авг 21, 2012 | Коментари 0 Технологичната компания Apple, която през последните месеци и години е безспорен лидер по пазарна капитализация, достигна нов рекорд и стана най-скъпата компания на всички времена, съобщи Би Би Си. Акциите на компанията на нюйоркската борса в понеделник вечерта скочиха до 664,74 долара, което прави пазарна капитализация […]

Технологичната , която през последните месеци и години е безспорен лидер по пазарна капитализация, достигна нов рекорд и стана най-скъпата компания на всички времена, съобщи Би Би Си.

Акциите на компанията на нюйоркската в понеделник вечерта скочиха до 664,74 долара, което прави пазарна капитализация от 623 милиарда долара. Така Apple свали от първото място досегашния рекордьор и дългогодишен конкурент Microsoft. Компанията държеше рекорда от 620,58 милиарда долара – цена, достигната през  1999 г.

Новините идват в навечерието на дългоочакваното представяне на iPhone 5, както и вероятно на по-малък и по-евтин iPad. Има и спекулации, че Apple ще пусне първия си телевизор.

Въпреки това обаче компанията ще е изправена пред много трудности занапред, заедно с останалите американски компании. Силният долар и рецесията в Европа се очаква да направят продажбите на потребителска електроника все по-трудни. Не е за подценяване и конкуренцията на смартфоните на Samsung и HTC.

Публикувано в : Бизнес новиниИнтересноФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай