Allianz и HSBC влизат в 10-годишно партньорство


Мария Генчева | окт 26, 2012 | Коментари 0 Застрахователната компания Allianz и банката HSBC са сключили сделка за 10-годишно партньорство, съобщават финансови издания. В рамките на споразумението застрахователят ще използва банката за дистрибутор на застраховки „Живот“ в няколко азиатски страни. HSBC ще предлага продуктите на Allianz в Китай, Индонезия, Малайия, Австралия, Шри Ланка и […]

Застрахователната компания и банката са сключили за 10-годишно партньорство, съобщават финансови издания. В рамките на споразумението застрахователят ще използва банката за дистрибутор на застраховки „Живот“ в няколко азиатски страни.

HSBC ще предлага продуктите на Allianz в Китай, Индонезия, Малайия, Австралия, Шри Ланка и Тайван. Това ще позволи на застрахователната компания да достигне до по-голям брой клиенти на пазара на банкирането на дребно. През 2011 г. 40 % от премиите по “ на Allianz в Азия са именно продадени с посредничеството на . „Очакваме да се увеличи търсенето на животозастрахователни продукти в Азия и повече клиенти ще могат да се възползват от дългогодишния ни опит в тази област“, посочва Мануер Бауер, член на управителния съвет на компанията.

В рамките на сделката Allianz ще придобие застрахователното подразделение на HSBC в Тайван.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай