AIG с $ 2 млрд. печалба


Мария Генчева | ное 02, 2012 | Коментари 0 Застрахователната компания AIG отчете близо 2 милиарда долара печалба за третото тримесечие на годината. Резултатът е многократно по-добър от същия период за миналата година. Въпреки добрата новина обаче акциите на компанията паднаха при търговията в петък заради лошото представяне на отдела й за общо застраховане Chartis. […]

Застрахователната компания отчете близо 2 милиарда долара за третото тримесечие на годината. Резултатът е многократно по-добър от същия период за миналата година. Въпреки добрата новина обаче акциите на компанията паднаха при търговията в петък заради лошото представяне на отдела й за общо застраховане Chartis.

1,86 милиона долара е печалбата на AIG за периода юли-септември 2012 г., става ясно от финансовия отчет на компанията. Това прави 1,13 долара на акция Миналата година по това време е била отчетена загуба от 4 милиарда долара. Печалбата се дължи както на доброто представяне в застрахователния сектор, така и на инвестиционната дейност на компанията.

Въпреки това акциите на AIG на Нюйоркската фондова борса поевтиняха с 4,3 % в началото на търговията в петък. Специалисти отдават това на не толкова добрите резултати от подразделенията на AIG Chartis и Sun. Chartis отчита намаляване на премиите с 3,2 %. Компанията също така е похарчила 1 долар и пет цента за всеки долар, получен като премиен приход, и отчита загуба в това отношение. В SunAmerica има 19 % спад на премиите.

Спадът на акциите вероятно се дължи и на очакваните загуби от урагана Санди, който опустоши източното крайбрежие на САЩ преди дни, прогнозират специалисти.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай