AIG съди американското правителство за надплатени данъци


Мария Генчева | юли 06, 2012 | Коментари 0 Застрахователната компания AIG e завела дело срещу правителството на САЩ за 30,2 милиона долара за надплатени данъци през 1991 година, съобщи Блумбърг. В иска си компанията посочва, че през септември 1992 г. е платила на държавата повече от дължимите данъци за предходната година и по закон […]

Застрахователната компания e завела дело срещу правителството на САЩ за 30,2 милиона долара за надплатени през 1991 година, съобщи Блумбърг.

В иска си компанията посочва, че през септември 1992 г. е платила на държавата повече от дължимите данъци за предходната година и по закон има право на лихва върху надплатената сума. Застрахователят посочва и че със същото дело иска да уреди плащането на данъци, за 1997, 1998 и 1999 г., които не е платил своевременно. Компанията посочва, че исканата от правителството сума е изчислена като са събрани надплатените данъци и задълженията от посочените три години и уточнява, че повод за завеждането на делото е изтичащият законов срок, в който застрахователят може да търси плащанията си по съдебен ред.

Куриозно в случая е, че понастоящем компанията е 61 % собственост на американското правителство. Тя бе национализирана след финансовата криза през 2008 г. като държавата тогава изкупи близо 90 % от нея, част от които вече е продала обратно на частни инвеститори.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Коментирай