AIG става изцяло частна до края на годината


Мария Генчева | окт 21, 2012 | Коментари 0 Американското правителство може да продаде всичките си останали акции в застрахователния гигант AIG още до края на тази година и така компанията отново да е изцяло частна. Това прогнозира шефът на AIG Робърт Бенмош. „Смятаме, че правителството ще продаде останалия дял по някое време тази година”, […]

Американското може да продаде всичките си останали акции в застрахователния гигант още до края на тази година и така компанията отново да е изцяло частна. Това прогнозира шефът на AIG Робърт Бенмош.

„Смятаме, че правителството ще продаде останалия дял по някое време тази година”, посочи Бенмош пред репортери в Мадрид. „Забраната за продажба изтича през ноември и се отваря друг прозорец”, обясни той.

Делът на държавата в компанията бе намален от 77 % до 16 % тази година при четири продажби на акции. Последната от тях бе през септември. Продажбата на още акции ще помогне на правителството да намали тежестта от спасителните пакети, която данъкоплатците помагат, посочват анализатори. Освен това в случая с AIG държавата може да излезе и на печалба. В момента акциите на AIG се търгуват за около 35 долара, а минималната цена, на която правителството трябва да ги продаде, за да си върне инвестицията, е 28,73 долара. От началото на годината акциите на компанията са поскъпнали с 54 %.

„Надяваме се, че правителството ще си отиде. Но и ако не си отиде, пак е добре”, каза Бенмош.

На 1 ноември AIG трябва да обяви финансовите си резултати за третото тримесечие.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай