8-годишната Александра е убита в деня на изчезването


8-годишната Алекс е убита в деня на изчезването по особено мъчителен начин. За убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, е обвинена Атанаска Георгиева, съобщава „24 часа“.В петък жената бе задържана заради изчезването, а след това и за смъртта на 8-годишната Александра Веселинова от Поморие. Първоначално следите водеха към други две жени, […]

8-годишната Алекс е убита в деня на изчезването по особено мъчителен начин.

За убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, е обвинена Атанаска Георгиева, съобщава „24 часа“.
В петък жената бе задържана заради изчезването, а след това и за смъртта на 8-годишната Александра Веселинова от Поморие. Първоначално следите водеха към други две жени, близки до Атанаска – 60-годишната Светла и дъщеря й Северина, съпруга на хотелиера Веселин Тошев. Според източници от Поморие задържаната Атанаска също е дъщеря на Светла, но от друг брак.
Малката Алекс била удушена, детето е разбирало по време на умъртвяването какво се е случвало с него, смятат разследващи. Веднага след като се е върнала от училище, първокласничката се е качила на таванското помещение, където живее Атанаска, но все още не е ясно защо. На тавана е намерена и нейната раничка, затова родителите решили, че тя не се е върнала от училище. Не е ясно дали Атанаска е направила самопризнания, но тя е посочила мястото, където се намира трупът на детето. Днес жената ще бъде разпитана пред съдия.
БГНЕС припомня, че 8-годишната Александра от Поморие бе намерена мъртва вчера на таванския етаж на къщата, в която живее семейството.
По случая е задържана жена с инициали А.Г., на която са повдигнати обвинения.
8-годишната Александра Тодорова от Поморие, дъщеря на известен местен бизнесмен–лихвар, изчезна след занималнята в четвъртък – 10 април.
Вчера – 11 април хотел „Лагун“ в Поморие бе щурмуван от полицаи, но изчезналата първокласничка не бе открита. В сградата бе и майката на момичето, Ева, която, евентуално да разпознае дрешки на детето. Такива бяха изнесени от дома им, за да се даде следа на полицейските кучета.
Местни окачествиха инцидента като „мутренска работа“. Веселин Тодоров – Германеца, баща на момичето, е задържан за лихварство през 2010 година, но няма повдигнати обвинения срещу него. Поморийци разказаха, че давал заеми срещу високи лихви, а чували, че при невръщане следвал бой. Местни разказаха, че момичето винаги се е прибирало пеша от училище, а разстоянието е около половин час път. /БГНЕС /


VESTI.bg

Коментирай