71 000 домове в Англия са спасени от наводняване


Продължаващите наводнения в западната и южната части на Англия бяха повод за спешно заседание тази вечер на кризисния комитет „Кобра“, ръководено от аграрния и екоминистър Оуен Патърсън. „Правим всичко, за да помогнем на онези, които пострадаха в наводненията. Заедно с това се подготвяме за нови удари на стихията, защото прогнозата вещае още дъждове близките дни“, […]

Продължаващите наводнения в западната и южната части на Англия бяха повод за спешно заседание тази вечер на кризисния комитет „Кобра“, ръководено от аграрния и екоминистър Оуен Патърсън.

„Правим всичко, за да помогнем на онези, които пострадаха в наводненията. Заедно с това се подготвяме за нови удари на стихията, защото прогнозата вещае още дъждове близките дни“, заяви министърът. По думите му службите за защита от наводнения са осигурили безопасността на 71 000 домове, които са били застрашени от наводнения. Предупреждения за нови наводнения са обявени за 5 района на югозападна Англия.
В заседанието са участвали представители на редица министерства, включително на отбраната, здравеопазването, регионалните спасителни служби и на полицията в графство Съмърсет.
Януари бе най-дъждовният в цялата история на страната. Метеоролозите обаче прогнозират дъждове и този месец. /ИТАР-ТАСС
/


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай