6 скрити трика в новата версия на iOS


Новата версия на мобилната операционна система iOS за iPhone и iPad вече се разпространява до устройствата на Apple. Въпреки известните проблеми с инсталирането и за някои потребители, iOS 10 като цяло се харесва от хората. Платформата има някои малки, но полезни скрити трикове, които обикновено остават встрани от основните акценти в новостите. Функциите за съжаление […]

Новата версия на мобилната операционна система iOS за iPhone и iPad вече се разпространява до устройствата на Apple. Въпреки известните проблеми с инсталирането и за някои потребители, iOS 10 като цяло се харесва от хората.

Платформата има някои малки, но полезни скрити трикове, които обикновено остават встрани от основните акценти в новостите. Функциите за съжаление не са налични във всички устройства, които използват новата операционна система, тъй като някои по-стари модели на iPhone и iPad не разполагат с необходимите хардуерни компоненти.

Една такава функция е автоматичното включване на дисплея да покаже часа и уведомленията, когато телефонът бъде вдигнат от масата. Тя е налична само за iPhone 6s и iPhone 7.

Apple обясни защо махна жака за слушалки на iPhone 7

Друг трик, който е достъпен за всички модели с iOS 10, е активирането на камерата директно от заключения екран на iPhone. За целта потребителят трябва да плъзне пръста си надясно по екрана.

Малките неща, които правят „Епъл“ уникален

iOS 10 позволява лесно да се освободи място за съхранение на данните. Телефонът може автоматично да изтрива песните, които потребителят не е слушал определено време. Това става възможно от Settings > Music > Optimize Storage.

Освен това потребителите вече могат да избират дали техните контакти в чат приложението Messages да виждат кога съобщенията им са прочетени. Това е същата функция като „seen“ в Messenger на Facebook, но може да се изключва за всеки контакт по желание от настройките на приложението. Просто трябва да се деактивира функцията Send Read Receipts.

Приложението Apple Music пък може да показва текстовете на песните. Докато песента върви в приложението, потребителят може да плъзне пръст нагоре по екрана или да натисне бутона долу вдясно и да избере Lyrics.

Чрез Apple Maps потребителят може да си направи знак къде точно е паркирал автомобила си. Това може да става автоматично, когато приложението е пуснато докато потребителят шофира. След паркиране, приложението само запомня къде е колата.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай