$ 5,8 млн. струва застраховането на среща на върха на НАТО


Мария Генчева | юни 08, 2012 | Коментари 0 Застраховането на срещата на върха на НАТО в Чикаго на 21 и 22 май е струвало общо 5,8 милиона долара, като за част от покритието организаторите трябвало да се обърнат и към Европа, съобщава в. „Чикаго трибюн“. Такава сума е била похарчена за застраховки, покриващи 46-дневен […]

Застраховането на срещата на върха на НАТО в Чикаго на 21 и 22 май е струвало общо 5,8 милиона долара, като за част от покритието организаторите трябвало да се обърнат и към Европа, съобщава в. „Чикаго трибюн“.

Такава сума е била похарчена за застраховки, покриващи 46-дневен период около събитието. Основна част от покритието е свързано с тероризъм, включително такъв с биологични, химически оръжия и други по-непопулярни средства. Организаторите са се застраховали и срещу други рискове, например случайни инциденти като препъване и падане на участниците, медицински разходи, повреди по автомобили и др. Тъй като американските отказвали да се ангажират с част от рисковете, организаторите били принудени да се обърнат към британския застрахователен пазар Lloyd’s of London, който е получил премии от 1,3 милиона долара, за да осигури от около 100 милиона долара.

Застрахователните разходи за срещата представляват 10  % от целия бюджет за организирането на форума. Всички пари обаче са били осигурени от частни дарители и не са бръкнали в джоба на данъкоплатците, уточняват чикагските власти.

Срещата премина като цяло спокойно, като нарушенията на реда бяха свързани с протести на анархисти и антиглобалисти, но без сериозни сцени на насилие. Над 90 души бяха арестувани. Срещу полицията и властите няма заведени дела, като този риск също е бил предвиден в застрахователните полици.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Отбелязано с:  

Коментирай