„24 часа“: Търсят кавказец за убийство на Никита и майка му


Полицията издирва мъж от кавказки произход за двойното убийство на майка и син, пише „24 часа“. Официално не е съобщено името му. Вчера МВР разпространи снимките на жена и момченце, за които търси информация във връзка разследването на тежко криминално престъпление. Според изданието това са 5-годишният Никита Леонтиев, чийто труп бе намерен в куфар край […]

Полицията издирва мъж от кавказки произход за двойното убийство на майка и син, пише „24 часа“. Официално не е съобщено името му.

Вчера МВР разпространи снимките на жена и момченце, за които търси информация във връзка разследването на тежко криминално престъпление.

Според изданието това са 5-годишният Никита Леонтиев, чийто труп бе намерен в куфар край Пасарел, и майка му Ана Леонтиева, открита убита край Приморско.

Няма съмнение, че мъртвата жена е майката на детето, казват неофициално разследващите пред „24 часа“.

Първата експертиза обаче не показала това 100%, защото трябвало да се вземе и ДНК проба от биологичния баща на детето, който живее в Русия. Разследващите се надяват да му бъде взета проба, когато той пристигне у нас.

„Мъжът трябва да дойде, за да прибере тялото на момчето, до момента не е разпитван“, обяснява криминалист за изданието.

Установено е, че бащата на детето не е влизал в България и е извън списъка на заподозрените.

Майката и убитото момченце пристигнали в България от Кипър. Руснак, който живее там, ги свързал с техни сънародници в България.

По случая се издирва мъж от кавказки произход, за когото се предполага, че е напуснал страната и е заминал за Кипър.

„Пълна загадка остава какво е правил 20 дни с детето“, казва още криминалист пред изданието.

Момченцето е убито 20 дни след майка му. Една от версиите, по която се работи, е, че убиецът е един и същ и е удушил детето дни след убийството на майка му.

Криминалистите проверяват къде са ходили двамата през това време. Последният им известен адрес е в кв. „Витоша“. Апартаментът бе претърсен и запечатан в петък.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай