„24 часа“: Алексиев от ГЕРБ-съдружник с жената на „Кокаинов крал“


Съветникът от ГЕРБ и председател на финансовата комисия в СОС Орлин Алексиев е бил съдружник с Милена Боева, жена на арестувания в операция „Кокаинови крале“ Матей Боев, показва справка в Търговския регистър, съобщава в. „24 часа“.36-годишната Милена Боева и Орлин Алексиев имали равно участие във фирма „Билд АМ2“, която се занимава със счетоводни услуги и […]

Съветникът от ГЕРБ и председател на финансовата комисия в СОС Орлин Алексиев е бил съдружник с Милена Боева, жена на арестувания в операция „Кокаинови крале“ Матей Боев, показва справка в Търговския регистър, съобщава в. „24 часа“.
36-годишната Милена Боева и Орлин Алексиев имали равно участие във фирма „Билд АМ2“, която се занимава със счетоводни услуги и е регистрирана през 2005 г. През 2007 г., когато Алексиев влиза в СОС, прехвърля дяловете си на името на сестрата на Матей Боев – Стефка. По същото време и Милена се отказва от участието си във фирмата в полза на зълва си.
Полицаи обискираха автокъщата на Орлин Алексиев „А2“ и дома му в петък, след като е била получена оперативна информация, че там се унищожават важни документи, обясниха разследващи. Предният ден френските власти задържаха 1400 кг кокаин на пристанището в Хавър по сигнал от нашите служби.
Дрогата бе открита в резервни гуми на камион, участвал в ралито „Дакар“, в което участва и Орлин Алексиев. МВР съобщи, че във Варна са били арестувани още двама българи.
Малко преди полицаите да започнат претърсването в имот на Алексиев, камери заснели как няколко мъже там хвърлят в огъня различни книжа. Самият Алексиев твърдеше, че това са документи, свързани с работата му в СОС. Според разследващи обаче сред тях имало и такива, свързани с ралито.
Съпругът на съдружничката на Алексиев – Матей Боев, се смята за основен финансов посредник в Швейцария за придобитите чрез дрога капитали на Брендо. Боев е от Кнежа, родният град на щангиста Гълъбин Боевски, който лежа в затвор в Бразилия за трафик на кокаин.
Според Търговския регистър Милена Боева бе съдружник с Боевски и в „М-Юнайт“ ООД. Дружеството се занимава с внос и износ на хранителни добавки, с фитнес зали, търговия с разнообразни стоки и услуги. Тази фирма е регистрирана на адреса на офиса на Алексиев, който полицаи тарашиха в петък.
„24 часа“ съобщава, че камионът с колите и оборудването на Алексиев за участието му в „Дакар“ се очаквали да пристигнат у нас безпроблемно. /БГНЕС /


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай