17 часа екшън в София заради психичноболен мъж


17 часа екшън се разигра в столичния квартал „Подуяне“. Цяла нощ психичноболен мъж остана барикадиран в дома си, районът беше отцепен, а един полицай – ранен. По близките витрини и автомобили има щети. Хората в квартала обаче могат да си отдъхнат след безсънната нощ. Барикадиралият се Константин Ляков е на 38 години. От 10 години […]

17 часа екшън се разигра в столичния квартал „Подуяне“. Цяла нощ психичноболен мъж остана барикадиран в дома си, районът беше отцепен, а един полицай – ранен. По близките витрини и автомобили има щети.

Хората в квартала обаче могат да си отдъхнат след безсънната нощ.

Барикадиралият се Константин Ляков е на 38 години. От 10 години е с диагноза параноидна шизофрения, но близките му казват, че рядко пиел хапчетата си. Екшънът приключи без пострадали, разказва Нова ТВ.

Полицаят, уцелен от Константин Ляков, всъщност е ранен леко и след прегледа се е върнал на дежурство.

Оказа се, че Константин Ляков всъщност е син на бивш депутат от СДС – Панайот Ляков.

Драмата започва малко след 19:00 ч. в събота. Константин Ляков излиза, за да разходи кучето си, но внезапно губи контрол.

Свидетели разказват, че в тъмното мъжът започнал да чупи колите по улицата и каквото му попадне с нещо като дървен прът.

Съседите се обаждат на 112.

Около 21:00 ч. идва полиция. Мъжът се разгневява още повече, прибира се и се барикадира.

От СДВР обясняват, че натрупал легла, гардероби и други вещи, за да затрудни влизането на полицаите.

От терасата Константин изправя всички на нокти. Започва да хвърля предмети. Цяла нощ опитите на полиция и психолози да накарат мъжа да излезе удрят на камък.

След няколко часа затишие, по обяд, видимо ядосан, Константин изхвърли и кучето си през балкона.

А малко след това униформените го склониха да излезе. Мъжът живее сам. Родителите му са извън София. Какво отключва агресията – не се знае. След като барикадата падна, започна описването на щетите.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай