1 година шофьорски курс искат застрахователи


Мария Генчева | окт 04, 2012 | Коментари 0 Британски застрахователни компании настояват обучението на шофьорите в страната да стане една година, тъй като предлаганите сегашни курсове са крайно недостатъчни, съобщава Би Би Си. Асоциацията на британските застрахователи съобщава, че шофьорите между 17 и 24 години са отговорни за непропорционално голям брой катастрофи и смъртни […]

Британски застрахователни компании настояват обучението на шофьорите в страната да стане една година, тъй като предлаганите сегашни курсове са крайно недостатъчни, съобщава Би Би Си.

Асоциацията на британските съобщава, че шофьорите между 17 и 24 години са отговорни за непропорционално голям брой и смъртни случаи на пътя. Само една осма от шофьорите са под 25 години, но една трета от жертвите на автомобилни са в тази възраст, сочи статистиката в страната.

От асоциацията искат да бъдат въведени някои ограничения за новите , като забрана за шофиране през нощта и нулева толерантност към употребата на алкохол. Предложената забрана е за шофиране между 23 и 4 часа, с изключение на случаите, когато шофьорите пътуват от или към университета. Предлага се още обученията да започват още щом младежите навършат 17 години, а не на 18 години. Застрахователите искат още на младите шофьори да се забрани да возят деца и младежи през първите 6 месеца. Асоциацията предлага и да се забранят интензивните курсове и вземането на книжка само за 2-3 седмици.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове:


Коментирай