„Яху“ купи платформа за видеореклами


Американската интернет компания „Яху“ (Yahoo.com) купува платформата за видео реклами „БрайтРол“ (BrightRoll.com) за 640 млн. долара в опит да увеличи печалбите си след години на нисък растеж, съобщи Асошиейтед прес.  Това е първата голяма покупка, откакто през септември Яху прибра 9,4 млрд. долара от продажбата на част от дела си в китайската верига за онлайн […]

Американската интернет компания „Яху“ (Yahoo.com) купува платформата за видео реклами „БрайтРол“ (BrightRoll.com) за 640 млн. долара в опит да увеличи печалбите си след години на нисък растеж, съобщи Асошиейтед прес. 

Това е първата голяма покупка, откакто през септември Яху прибра 9,4 млрд. долара от продажбата на част от дела си в китайската верига за онлайн търговия „Алибаба“. 

Очаква се тази година „БрайтРол“ да отчете оборот от над 100 млн. долара, се посочва в комюнике на „Яху“, цитирано от Франс прес. 

Според компанията за маркетингови проучвания „и-Маркетър“ делът на „Яху“ на американския рекламен пазар ще се свие под 5% тази година, след като през 2013 г. той бе 5,8%. 


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай