Янукович се опита да напусне Украйна, но е спрян


Още по темата Юлия Тимошенко излезе от затвора, кандидатира се за президентПреди 9 часа Шулц: Освобождаването на Тимошенко е исторически моментПреди 2 часа Украинският президент Виктор Янукович, за чието отстраняване парламентът гласува днес, се е опитал да напусне страната с чартърен полет от летището на източния град Донецк, но е бил спрян поради липса на […]

Още по темата

  • Юлия Тимошенко излезе от затвора, кандидатира се за президент
    Преди 9 часа

  • Шулц: Освобождаването на Тимошенко е исторически момент
    Преди 2 часа

Украинският президент Виктор Янукович, за чието отстраняване парламентът гласува днес, се е опитал да напусне страната с чартърен полет от летището на източния град Донецк, но е бил спрян поради липса на документи, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на местната агенция УНН.

Самолетът на Янукович не е имал разрешение за излитане.

Бившият украински министър на вътрешните работи Виталий Захарченко, генералният прокурор Виктор Пшонка и изпълняващият длъжността министър на доходите и таксите Олександър Клименко също са се опитали да напуснат днес страната през летището на Донецк, но не са получили разрешение.

Междувременно бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко, която бе освободена от затвора днес, пристигна със самолет от източния град Харков в Киев и бе посрещната триумфално на площад „Независимост“ в центъра на столицата, предадоха световните агенции.

В инвалидна количка, Тимошенко бе приветствана от десетките хиляди хора, които са се събрали на Евромайдана.

През сълзи тя първо приветства героите на Украйна – демонстрантите, включително онези, които са дали живота си.

„Героите никога не умират“, извика тя и подчерта, че протестите трябва да продължат, докато постигнат всички свои цели.

Символ на прозападната Оранжева революция в бившата съветска република през 2004 г., Юлия Тимошенко бе осъдена през 2010 г. на 7 години затвор за злоупотреба със служебно положение след избирането на Виктор Янукович за президент по-рано през същата година.

Янукович трябва да бъде принуден да дойде тук на Майдана, каза Тимошенко.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай