Яне Янев бил пратил SMS-а до Борисов


Съветникът на премиера Яне Янев, е човекът, изпратил на министър-председателя SMS-а, заради който бе прекъснато заседанието на Висшия съдебен съвет в четвъртък. Това твърди самият Янев, цитиран от в. „Струма”. Във вторник председателят на Върховният касационен съд Лозан Панов прекъсна заседанието на съвета, за да запознае колегите си и журналистите със SMS, получен от премиера […]

Съветникът на премиера Яне Янев, е човекът, изпратил на министър-председателя SMS-а, заради който бе прекъснато заседанието на Висшия съдебен съвет в четвъртък. Това твърди самият Янев, цитиран от в. „Струма”.

Във вторник председателят на Върховният касационен съд Лозан Панов прекъсна заседанието на съвета, за да запознае колегите си и журналистите със SMS, получен от премиера Бойко Борисов, който гласи „Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите за двете каки. Не го приехме”.

Борисов по-късно коментира, че е препратил съобщението до Панов, а вчера в парламента заяви, че на него му го пратил негов съветник.

„Да, аз изпратих SMS-а. Като съветник на г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него. Това съобщение съм го изпратил като форма на превенция, знаете откога съм радетел за конституционна и съдебна реформа, и няма нищо чудно, че една от темите, с които се занимавам, е съдебната система”, каза Янев.

Според него е важно „министър-председателят да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството”.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай