Шофьор уби жена на пешеходна пътека и избяга


Възрастна жена беше блъсната на пешеходна пътека в Русе тази вечер. Тя е загинала на място, а виновният шофьор е избягал и се издирва от полицията, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал около 19.30 ч. на пешеходна пътека на бул.“Христо Ботев“, малко преди кръстовището за двата квартала „Дружба“ и „Чародейка“. Светофарът там свети непрекъснато зелено за […]

Възрастна жена беше блъсната на пешеходна пътека в Русе тази вечер. Тя е загинала на място, а виновният шофьор е избягал и се издирва от полицията, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал около 19.30 ч. на пешеходна пътека на бул.“Христо Ботев“,

малко преди кръстовището за двата квартала „Дружба“ и „Чародейка“.

Светофарът там свети непрекъснато зелено за автомобилите, въпреки че има и обозначена зебра. Трафикът е изключително натоварен, а колите карат бързо, тъй като това е малко преди изхода на Русе в посока Разград.

Жената, която е малко над 60 години, е пресичала, когато върху нея е връхлетял лек автомобил „Волво“, черен на цвят. Той е

блъснал пешеходката и я е влачил 20-ина метра.

По думите на двама очевидци шофьорът и спътникът му са дали мръсна газ и са избягали от местопроизшествието. Жената е починала на място. Двамата свидетели са подали сигнал на тел.112 и веднага са били изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Медиците само са констатирали смъртта на жената.

Заради инцидента движението в района бе затруднено.

Полицията издирва автомобила и пътуващите в него,

като моли всеки, който има някаква информация за произшествието, да се обади в най-близкото полицейско управление.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай