Шефката на „Сикрет сървис“ подаде оставка


Директорът на Сикрет сървис – службата, която пази президента на САЩ Барак Обама – Джулия Пиърсън се оттегли от поста заради поредицата пропуски в охраната на Белия дом, разкрити в последно време. Министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън съобщи днес, че Пиърсън е предложила своята оставка и той я е приел. Това стана, след като […]

Директорът на Сикрет сървис – службата, която пази президента на САЩ Барак Обама – Джулия Пиърсън се оттегли от поста заради поредицата пропуски в охраната на Белия дом, разкрити в последно време.

Министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън съобщи днес, че Пиърсън е предложила своята оставка и той я е приел. Това стана, след като вчера тя бе изслушана пред комисия на Камарата на представителите на Конгреса.

Джулия Пиърсън има 30-годишен стаж в „Сикрет сървис“.

Президентът на САЩ се е обадил на Пиърсън, за да изрази признателността си към нея за дългогодишната й работа в службата, съобщи говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Обама е стигнал до заключението, че „Сикрет сървис“ има нужда от ново ръководство след серията пропуски в последно време.

Най-фрапиращият инцидент е с мъж, който на 19 септември прескочил оградата на Белия дом, влязъл през главния вход и проникнал в Източната стая, преди да бъде задържан от агенти, които при това не били на работа.

За изпълняващ длъжността директор на Сикрет сървис е назначен Джоузеф Кланси, също ветеран от службата.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай