Чилийски град се бори с пожара


По уточнени данни в пожара в чилийския град Валайпарайсо са загинали 11, а не 16 души, предаде в неделя чилийската радиостанция Биобио (BioBio) като се позова на местните сили за сигурност.Значителна част от града е задимена, а силните пожари бушуват до града и някъде пламъците са влезли сред къщите.Сутринта в неделя Валайпарайсо, където огънят унищожи […]

По уточнени данни в пожара в чилийския град Валайпарайсо са загинали 11, а не 16 души, предаде в неделя чилийската радиостанция Биобио (BioBio) като се позова на местните сили за сигурност.
Значителна част от града е задимена, а силните пожари бушуват до града и някъде пламъците са влезли сред къщите.
Сутринта в неделя Валайпарайсо, където огънят унищожи над 500 къщи, бе посетен от президентката Мишел Бачелет, която нарече пожара най-големия в историята на региона и съобщи за пристигането на допълнителни сили на пожарникари и военни. В гасенето на огъня участват 14 въртолета и шест самолета на противопожарната авиация. Местните власти Пострадали са най-малко три хиляди жители на града. Евакуирани са 10 хиляди души. Отменени са училищните занятия. Обявено е извънредно положение.
В безопасни места са организирани пунктове за временно настаняване на хората, в града е обявена червена степен на тревога. Пожарникари от седем региона са привлечени към ликвидиране на пожара.
Министърът на вътрешните работи на страната Родриго Пеняилильо заяви, че всички пострадали ще получат купони за дрехи и предмети за лично ползване. Освен това ще бъдат отделени специални субсидии за наемане на жилище от тези, които са останали без покрив заради пожара, причинил досега огромни щети. /РИА“Новости“ /


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай