Четиримата задържани при обир на инкасо автомобил в София остават с … – Агенция Фокус


  Снимка: Информационна агенция „Фокус“ Четиримата задържани при обир на инкасо автомобил в София остават с постоянна мярка за неотклонение 01 декември 2012 | 21:34 | Агенция „Фокус“ Начало / Съдебна власт София. Четиримата задържани при обир на инкасо автомобил в София остават с постоянна мярка за неотклонение. Това реши днес Специализираният наказателен съд, съобщиха за […]

  Снимка: Информационна агенция „Фокус“

Четиримата задържани при обир на инкасо автомобил в София остават с постоянна мярка за неотклонение

01 декември 2012 | 21:34 | Агенция „Фокус“

Начало / Съдебна власт

София. Четиримата задържани при обир на инкасо автомобил в София остават с постоянна мярка за неотклонение. Това реши днес Специализираният наказателен съд, съобщиха за Агенция “Фокус” от съда. На 27 ноември към 17.40 часа на ул. “Чаталджа” извършителите разбили стъклата на инкасо автомобил на чейндж бюро, напръскали шофьора със сълзотворен спрей и откраднали 50 000 лева във вид на различна валута. Тогава били задържани трима души, съобщиха на пресконференция от полицията на 28 ноември. Сред задържаните е и бивш полицай.
Групата е следена четири месеца като се проверява съпричастността им и към други обири.

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция „Фокус“ е задължително!

Свързани новини

София. Група извършители на грабежи на територията на Столична община са задържани при съвместна акция на ГД „Национална полиция”, СДВР и ОДМВР – София, под ръководството на градска прокуратура. Това съобщи на извънреден брифинг главен комисар Ангел Антонов, директор на ГД „Национална полиция”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Главен комисар Ангел Антонов посочи, че групата е била наблюдавана близо 4 месеца.
Вчера към 17.40 часа на ул. „Чаталджа” двама извършители с маски и чукове разбиват стъклата на инкасо автомобил на чеиндж бюро, напръскват шофьора със сълзотворен спрей и открадват 50 хил. лева във вид на различна валута, обясни Антонов. Задържаните са Г.Ж., на 39 години, който е разузнавач по криминална линия, и е уволнен от системата на МВР през 2009 година за нерегламентирано изнасяне на служебна информация. Организаторът на групата е Н.В, който също е криминално проявен, и е наблюдаван от ГДБОП. Водачът на автомобила по време на обира е 38-годишният криминално проявен И.И.
Лицата са задържани за 24 часа. Изяснява се съпричастността им към други грабежи. В момента текат разпити на свидетели за установяване на подробности.
Опитваме се да елиминираме такива групи, но това е един много тежък процес на противодействие на МВР, заяви директорът на ГД „Национална полиция” Ангел Антонов.
Мария КАЛОЯНОВА

София. Бивш служител на МВР е задържан, след като се е опитал да ограби с още двама души инкасо автомобил снощи. Това съобщи на пресконференция главен комисар Ангел Антонов, директор на Главна дирекция „Национална полиция“, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Инцидентът е станал около 17,40 часа снощи, на улица „Чаталджа“. Тримата извършители са задържани, след като са взели 58 хиляди лева.
През 2009 г. служителят е бил уволнен дисциплинарно. Той е бил разузнавач, по криминална линия, с инициали Г. Ж. на 39 години.
Тримата са част от група, която полицията наблюдава от 4 месеца. Работата по случая продължава.
Подготвя се още една операция на Главна дирекция „Национална полиция“, съобщи още главен комисар Ангел Антонов.
Мария КАЛОЯНОВА

.

Полицията предотврати тежко криминално престъпление в столицата
28 ноември 2012 | 09:25 / Агенция „Фокус“ / Полиция

София. Предотвратено е тежко криминално престъпление в столицата, подробности за това ще бъдат дадени на пресконференция, съобщиха от пресцентъра на МВР. От 13.00 часа в ГД „Национална полиция“ директорите на ГДНП главен комисар Ангел Антонов, на СДВР старши комисар Валери Йорданов и на ОДМВР-София комисар Николай Николов ще дадат подробности за предотвратеното тежко криминално престъпление.


автомобил – Google News

Коментирай