ЧЕЗ: Не ни забърквайте в предизборни битки


Ръководството на „ЧЕЗ-България“ призовава политическите сили да не използват фирмите от групата и нейните клиенти в политически кампании за предстоящите избори. Писмо по този повод е изпратено до председателя на Народното събрание Михаил Миков, до премиера Пламен Орешарски и до лидерите на повечето парламентарни и извънпарламентарни партии. През последните години имаше опити компаниите от групата […]

Ръководството на „ЧЕЗ-България“ призовава политическите сили да не използват фирмите от групата и нейните клиенти в политически кампании за предстоящите избори.

Писмо по този повод е изпратено до председателя на Народното събрание Михаил Миков, до премиера Пламен Орешарски и до лидерите на повечето парламентарни и извънпарламентарни партии.

През последните години имаше опити компаниите от групата на ЧЕЗ в България да бъдат използвани като инструмент за водене на политически кампании. Ние сме публични компании и подобни политически внушения сериозно увреждат интересите на акционерите и служителите, се посочва в писмото.

Факт е, че ЧЕЗ не определя цените на тока – нито за населението, нито за бизнеса. Средата, в която дружеството работи в България, е регулирана и цените се определят единствено и само от ДКЕВР. След третото намаление на цените през 2013 г. на всеки 100 лева сметка за домакинствата, в компанията остават само 90 стотинки, допълват от фирмата.

Очакваме от политическите партии да не допуснат допълнително напрежение и да ни дадат възможност да работим спокойно в полза на нашите клиенти и акционери. Призоваваме да бъде сменен тонът, да не бъдат противопоставяни бизнес срещу бизнес и бизнес срещу клиенти, пишат от „ЧЕЗ-България“.

Като отговорен инвеститор сме готови да работим заедно с българското правителство за намиране на най-добрите решения за развитието на енергийния сектор, заявяват от компанията.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай