Чака се глобален ръст при застрахователните брокери


Мария Генчева | юни 18, 2012 | Коментари 0 Растящите цени на застраховките и консолидацията в застрахователната индустрия ще доведат до растеж в сектора на застрахователните брокери, прогнозира в свой доклад рейтинговата агенция „Мудис”. Докладът се основава на изследване на няколко световни брокерски компании, търгувани на борсата, както и на по-малки застрахователни брокери. „Стабилната прогноза […]

Растящите цени на застраховките и консолидацията в застрахователната индустрия ще доведат до растеж в сектора на застрахователните брокери, прогнозира в свой доклад рейтинговата агенция „Мудис”.

Докладът се основава на изследване на няколко световни брокерски компании, търгувани на борсата, както и на по-малки застрахователни брокери.

„Стабилната прогноза за сектора отразява стойностните услуги, които се предлагат от тези фирми (предвид увеличаващите се и комплексни рискове, пред които са изправени клиентите), заедно с голямата пропорция на променливи разходи, ограничените капиталови изисквания, липсата на риск и сравнително стабилните парични потоци”, се посочва в доклада. Анализаторите добавят обаче, че въпреки тези силни страни, има и някои препятствия като слабия икономически растеж в развитите страни, задълженията, възникнали от грешки и заради голямата задлъжнялост. Въпреки това обаче прогнозата е положителна заради други фактори.

Основният е повишението на цените на полиците в общото . „Американският пазар за общо отбелязва умерен ръст на цените през последните няколко тримесечия след няколко години спад. Очакваме това увеличение да продължи, заедно с постепенното икономическо възстановяване, за да се поддържа едноцифрен растеж за брокерите през 2012 – 2013 година”, се посочва в доклада.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Коментирай