Цените на застраховките са се повишили леко през третото тримесечие


Мария Генчева | окт 06, 2012 | Коментари 0 Цените на застраховките на световно ниво са се повишили леко през третото тримесечие на 2012 година, в сравнение с второто, сочи проучване на застрахователния брокер Marsh. Повишението е едва 0,9 % на база тримесечие и 1,4 % спрямо същия период на миналата година. Толкова слабо повишение […]

Цените на застраховките на световно ниво са се повишили леко през третото тримесечие на 2012 година, в сравнение с второто, сочи проучване на застрахователния брокер Marsh.

Повишението е едва 0,9 % на база тримесечие и 1,4 % спрямо същия период на миналата година. Толкова слабо повишение е необичайно като се има предвид тежката 2011 година, свързана с големи разходи за обезщетения.

Поскъпването е различно според географското положение и сектора на икономиката. Цените на финансовите и професионалните са се увеличили средно с 1,9 %, като най-много са нараснали премиите за компаниите в Еврозоната. Във Великобритания и САЩ няма увеличение в този сектор, докато в Испания и Италия поскъпването е между 10 и 20 %. Имуществените застраховки на световно ниво са поскъпнали с 1,2 % през третото тримесечие в сравнение с предходната година.

По традиция след големи кризи и бедствия застраховките рязко поскъпват. Тази година обаче това не се наблюдава, вероятно заради прилива на капитали в застрахователния сектор, посочва Ройтерс. В момента много инвеститори бягат от пазарите на акции и облигации и вместо това инвестират в застраховане, най-вече като купуват свързани със застраховането ценни книжа.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Коментирай