Цветанов: При Цацаров има справка на ГДБОП за Сарафов


Още по темата 15 признати престъпления в спора на Пеевски и ЦветановПреди 2 часа Борисов не подкрепи Цветанов в конфликта с ЦацаровПреди 20 часа Има справка на ГДБОП за оказване на натиск и други данни за престъпления от Борислав Сарафов. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Понеже информацията е класифицирана, […]

Още по темата

  • 15 признати престъпления в спора на Пеевски и Цветанов
    Преди 2 часа

  • Борисов не подкрепи Цветанов в конфликта с Цацаров
    Преди 20 часа

Има справка на ГДБОП за оказване на натиск и други данни за престъпления от Борислав Сарафов. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Понеже информацията е класифицирана, ще кажа само следното – има справка, която е изготвена от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, която е изпратена по компетентност на главния прокурор на Република България, касаеща действия, свързани с оказване на натиск и други данни за престъпления от Борислав Сарафов.

Тази справка е изпратена на главния прокурор, главният прокурор е разпределил по компетентност на съответна прокуратура – аз не знам коя е. Ако тази справка беше разгледана в дебата за номинациите за зам.-главни прокурори, смятам, че главният прокурор нямаше да даде това предложение за Борислав Сарафов, каза Цветан Цветанов. 

„Абсолютно съм съгласен с това, което каза нашият лидер, че не трябва да се атакуват институциите, защото това е вредно за държавата. Не е правилно да се хвърлят предположения за обвинения, които са отправени към мен, които не са със съответната доказателствена стойност“, заяви Цветанов.

„Понеже призивът на главния прокурор беше публично да заявя какво съм имал предвид и лидерът на партия ГЕРБ г-н Борисов каза, ако има информация, тя да бъде споделена“, мотивира действията си Цветанов.

В телевизионно интервю на 10 февруари Цветанов зададе въпроса „Има ли свещени крави в прокуратурата“ и намекна за прикрит сигнал за престъпление срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

„В прокуратурата се говори, че Цацаров е прикрил сигнал срещу Сарафов за престъпление, в което може и самият той да е участвал, скрита е тази преписка, така говорят, може би с това е свързан този растеж на Боби Сарафов в прокуратурата“, предположи Цветан Цветанов, но отказа да посочи имена и подробности.

По-късно главният прокурор излезе с официална декларация и призова Цветанов да подкрепи думите си с факти, защото в противен случай уронва авторитета на институциите.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също се включи в дебата, като се разграничи от твърденията на Цветанов и подкрепи позицията на Цацаров.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай