Фенове на „Моторхед“ искат химичен елемент на името на Леми


Фенове на „Моторхед“ искат химичен елемент да бъде кръстен на покойния вокалист на групата Леми Килмистър. Разбира се, елементът е тежък метал. Публикувана петиция в change.org призовава Международния съюз за чиста и приложна химия да именува един от четирите новооткрити тежки метали, които ще бъдат прибавени в Менделеевата таблица – Лемий (Lemium). Петицията на феновете […]

Фенове на „Моторхед“ искат химичен елемент да бъде кръстен на покойния вокалист на групата Леми Килмистър. Разбира се, елементът е тежък метал.

Публикувана петиция в change.org призовава Международния съюз за чиста и приложна химия да именува един от четирите новооткрити тежки метали, които ще бъдат прибавени в Менделеевата таблица – Лемий (Lemium).

Петицията на феновете на Леми вече е много близо до целта си от 15 хил. подписа.

Изискванията при именуването на химични елементи гласят, че то трябва да произлиза от митологията, което включва астрономически обекти, географията, от наименованието на минерал или друга сходна субстанция или от името на учен.

По-рано тази седмица стана ясно, че четирите изкуствено създадени свръхтежки метали ще бъдат добавени в периодичната таблица, но все още нямат име и символ.

Заради строгите изисквания, химиците смятат, че идеята едва ли ще види бял свят, разказва Нова ТВ. Освен това я възприемат за твърде екстравагантна.

„Нека да оставим периодичната система на химиците“, призова Марина Бозаджиева, учител по химия.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай