Ураганът Санди наводни и AIG


Мария Генчева | окт 31, 2012 | Коментари 0 Централата на застрахователната компания AIG в Ню Йорк е била наводнена заради урагана Санди, съобщават американски медии. Сградата, която се намира в ниските части на Манхатън, е пострадала сериозно от бурята и специалисти все още се опитват да отводнят мазето и подземните й етажи. Собствениците й […]

Централата на застрахователната компания в Ню Йорк е била наводнена заради урагана Санди, съобщават американски медии.

Сградата, която се намира в ниските части на Манхатън, е пострадала сериозно от бурята и специалисти все още се опитват да отводнят мазето и подземните й етажи. Собствениците й от SL Green Realty Corp. посочват, че щетите ще бъдат покрити от застрахователите.

AIG е наемател на голяма част от сградата, или общо 74 000 кв. м. Всички те обаче в сряда бяха неизползваеми заради преминалото бедствие. Говорител на компанията обясни, че всички офиси в Манхатън са затворени, но застрахователят обслужва клиентите си от други места.

Междувременно AIG пострада и след отварянето на борсата на Уолстрийт в сряда, след два дни прекъсване на търговията. Акциите на повечето застрахователни компании поевтиняха заради очакванията за намаляване на печалбите след бедствието. По 1,3 % загубиха Allstate и Travelers, които имат най-голям пазарен дял в засегнатите райони, а AIG поевтиня с 0,9 %.

По последни изчисления застрахованите щети от урагана ще са между 7 и 15 милиарда долара.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай