Тропическата буря „Труди“ връхлита Мексико


Тропическата буря „Труди“, надигнала се в Тихия океан, се насочи към крайбрежието на Мексико в събота, съобщи Националната комисия по водните ресурси. Стихията е вече на 120 км от курортния град Акапулко, щата Гереро. Скоростта на вятъра в центъра на бурята достига 75 км/ч, с пориви до 95 км/ч. „Труди“ се движи на север със […]

Тропическата буря „Труди“, надигнала се в Тихия океан, се насочи към крайбрежието на Мексико в събота, съобщи Националната комисия по водните ресурси.

Стихията е вече на 120 км от курортния град Акапулко, щата Гереро. Скоростта на вятъра в центъра на бурята достига 75 км/ч, с пориви до 95 км/ч. „Труди“ се движи на север със скорост от 7 км/ч.
Във връзка със стихията властите в Гереро и Оаксака обявиха предупреждения за буря. Метеоролозите очакват „Труди“ да донесе проливни дъждове в общо 9 мексикански щата.
Тропическите бури получават имена, когато скоростта на вятъра достига до 62 км/ч. Бурята се превръща в ураган, когато скоростта на вятъра надвиши 119 км/ч. /БГНЕС /


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай