Три компании са проявили интерес към Aviva USA


Мария Генчева | сеп 29, 2012 | Коментари 0 Продажбата на американското животозастрахователно крило на Aviva скоро може да е факт, тъй като вече три компании са проявили интерес към компанията, съобщи Блумбърг като се позовава на запознати източници. Това са Apollo Global Management LLC (APO), Harbinger Capital Partners и Guggenheim Partners. Очаква се цената […]

Продажбата на американското животозастрахователно крило на Aviva скоро може да е факт, тъй като вече три компании са проявили интерес към компанията, съобщи Блумбърг като се позовава на запознати източници. Това са Apollo Global Management LLC (APO), Harbinger Capital Partners и Guggenheim Partners.

Очаква се цената на сделката да достигне 1 милиард долара, тъй като е един от лидерите на американския пазар на застраховки „Живот“. Трите компании, проявили интерес, изкупуват закъсали бизнеси в областта на животозастраховането от 2009 година насам. В същото време големите дори ограничават операциите си.

Продажбата в САЩ е в част от мащабното преструктуриране на Aviva, която почти една трета от 58-те си подразделения по света.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай