Три жилищни сгради рухнаха в Мароко


Четирима души загинаха и 55 бяха ранени при рухване на три жилищни сгради в Касабланка, икономическата столица на Мароко, съобщиха властите. Сред загиналите е и 10-годишно дете и жена на около 40-годишна възраст, чиито тела са извадени изпод развалините. Спасителите са извадили повечето обитатели, включително 55-те ранени, а също шест деца. Сградите са рухнали в […]

Четирима души загинаха и 55 бяха ранени при рухване на три жилищни сгради в Касабланка, икономическата столица на Мароко, съобщиха властите.

Сред загиналите е и 10-годишно дете и жена на около 40-годишна възраст, чиито тела са извадени изпод развалините. Спасителите са извадили повечето обитатели, включително 55-те ранени, а също шест деца. Сградите са рухнали в нощта срещу петък в квартал недалеч от крайбрежието.
На местопроизшествието пристигнал карал Мохамед VI, който е посетил и пострадалите в болниците.
Причините за инцидента са неясни, но според свидетели рухването на сградите може да станало заради неразрешени ремонтни работи в долните етажи и некачественото строителство. Местни жители твърдят също, че за засегнатата част на града е характерна липсата на поддръжка, техническо обслужване и ремонт на сградите.
Много от обитателите на района живеят в мизерни условия, а много от старите блокове са опасни. Преди две години бе съобщено, че между 4000 и 7000 постройки в града са застрашени от срутване. /АФП
/


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай