Трима души загинаха в тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла


Трима души загинаха в тежка катастрофа на пътя-Русе-Бяла, а други двама младежи са в болница с опасност за живота, съобщи кореспондент на БГНЕС. Инцидентът е станал на права отсечка, в дъждовно време, като най-вероятната причина е превишена скорост. Инцидентът е станал малко след 20 часа на около 2 км от разклона за село Екзарх Йосиф. […]

Трима души загинаха в тежка катастрофа на пътя-Русе-Бяла, а други двама младежи са в болница с опасност за живота, съобщи кореспондент на БГНЕС. Инцидентът е станал на права отсечка, в дъждовно време, като най-вероятната причина е превишена скорост.

Инцидентът е станал малко след 20 часа на около 2 км от разклона за село Екзарх Йосиф. Лекият автомобил „Пежо 305“ с ловешка регистрация се е движил от Русе в посока Бяла. На прав участък колата е излязла от пътя и се е ударила в крайпътно дърво. На място са загинали шофьорът, седящият до него пътник на предната седалка и един от пътниците отзад. Извиканите две линейки на „Спешна помощ“ от Две могили и Бяла са откарали в русенската болница другите двама пътници – младежи на 20 и 24 години от град Троян.

И двамата са с множество травми и с опасност за живота. За да се извадят телата на загиналите, се наложи екипи на пожарната и Гражданска защита да разрежат смачканите ламарини на колата. Причините за инцидента тепърва ще се изясняват. Около 22 часа на същия път станаха още две по-леки произшествия заради дъжда.

По ирония на съдбата катастрофата е станала точно в деня, когато се провежда специализираната полицейска операция за контрол на скоростта под наименованието „Сигурни пътища“. Едно от най-опасните места в района е именно пътят Русе-Бяла от началото на годината досега са станали над 160 пътно-транспортни произшествия. /БГНЕС /


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай