Тероризмът е най-голямата заплаха за европейските компании


Мария Генчева | юли 24, 2012 | Коментари 0 Половината от тях се чувстват неподготвени за големите рискове Тероризмът и политическото насилие са най-големите рискове за европейския бизнес, показва проучване на застрахователната компания ACE. Въпреки това, една трета от компаниите нямат застраховки за такива рискове, а половината от всички се чувстват неподготвени за подобни екстремни […]

Половината от тях се чувстват неподготвени за големите рискове

Тероризмът и политическото насилие са най-големите рискове за европейския бизнес, показва проучване на застрахователната компания ACE. Въпреки това, една трета от компаниите нямат застраховки за такива рискове, а половината от всички се чувстват неподготвени за подобни екстремни ситуации, сочи проучването.

Запитани кои са най-важните рискове за тях, една трета от европейските компании посочват тероризма и политическото насилие. На второ място е екологичният риск, посочен от 30 % от компаниите. Оказва се обаче, че едва 7 % от компаниите имат пълна срещу , а 34 % нямат никаква. В някои страни като Франция обаче клаузата за е задължителна в застраховките на имущество и инциденти, и затова не се продават отделно застраховки срещу . На европейско ниво секторите, които са най-слабо застраховани срещу този риск, са здравеопазването, производството и търговията на дребно. Правните организации пък са най-добре застраховани.

Над половината компании – 54 % – признават, че се чувстват до някаква степен или напълно неподготвени да се справят с тероризъм или политическо насилие.  Само 46 % разкриват, че имат организация за управление при кризи, за да намалят негативните ефекти, а 51 % разчитат на застрахователя или застрахователния си брокер да им даде напътствия и информация как да се справят с тези рискове.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Коментирай